Close
Logo

За Нас

Cubanfoodla - Това Популярни Винени Оценките И Отзивите, Идеята За Уникални Рецепти, Информация За Комбинациите От Отразяването На Новините И Полезни Ръководства.

Новини

Лисабон: Земята на пресните вина

Лисабон има всичко, което един изследовател на вино може да пожелае. На северната страна ще намерите красиви лозя, невероятни плажове, някои от най-добрите места за сърфиране в света и спиращи дъха планини. Но това не са всички места за разглеждане на обекти и природни пейзажи, Лисабон все още е космополитен град с много история, изкуство, геология, палеонтология и голф, за да задоволи всяка ваша прищявка.



От северната страна лозята в потокът на Персийския залив в Южна Европа са разположени точно между студените и силни ветрове на Атлантическия бряг и жегата на вътрешната Португалия. През нощта земята се напоява естествено от мъглата и рано сутрешната мъгла, а през деня получава топлина от слънчеви следобеди.

Интензивната влажност както през пролетта, така и през лятото е основният фактор за производството на Vinho Leve, вино с ниско съдържание на алкохол (10% от алкохола по обем), вкусно с прясна морска храна или риба на скара.

Този тероар ​​го прави идеален за ярки, сочни и плодови вина. Всеки сорт грозде реагира по различен начин на него. През 2017 г. продуцентите от регион Лисабон имаха реколтата на един век. Гроздето беше отлично и отговаряше на всички изисквания, за да прави невероятни вина и да поддържа добри добиви. Това ниво на качество беше постигнато чрез съживяване на лозята и възприемане на нови техники за винопроизводство.

ПОСЕТЕТЕ ЛИЗАБОН, ПИТЕТЕ ЛИСОБ.

Когато започнете да изследвате португалската винена природа, ще откриете имения, наречени quintas. Те се наричат ​​така, защото по едно време, преди много години, когато Португалия все още беше завладяна, собствениците на тези земи (производители на вино) трябваше да платят на краля данъчна такса от 20% от тяхната продукция. Този процент, който е една пета, означава quinta parte на португалски и затова те се наричат: Quinta.



В днешно време новите поколения стари винени семейства и подобни на Напа предприемачи са решени да добавят Лисабон към своята най-добра дестинация за вино и питейна карта.

С винения туризъм с висока скорост, винарските изби имат за цел да предложат всичко от дегустации, курсове за смесване, настаняване и работа за събития като място за събития. Тъй като повечето хора владеят добре английски и испански, не се колебайте да им задавате въпроси за вино или храна. И така, резервирайте полет и елате да посетите някои винарни в деветте регионални D. O. C.’s.

DOC - ALENQUER:
Разположен от източната и южната страна на планината Монтежунто, подложен на студените ветрове от Атлантическия океан, Alenquer произвежда страхотни бели, червени и розе вина, както и Vinho Leve.

DOC - ÓBIDOS:
Разположен в близост до полуостров Пенише, западно от планините Кандеирос, той произвежда превъзходни вина и бели пенливи. При това наименование Vinho Leve има един от своите по-високи изрази на тероар. Четири страхотни голф игрища, очаквайте вашето посещение!

DOC - TORRES VEDRAS:
Червените и белите вина имат страхотно присъствие тук, тъй като се радват на близост както до морето, така и до планината. Това е исторически централен регион, с чудесна храна, близост до голф игрища, а също и плажове.

DOC - ARRUDA:
Район с редовно производство на червени и бели вина, въпреки че червените все още са по-известни от белите. Тази област произвежда Vinho Leve много добре познат на обществеността.

DOC - ENCOSTAS D’AIRE:
На крайбрежните варовикови хълмове северният край на регион Лисабон произвежда някои от най-отличителните ни вина и историческите вина на Ourém.

DOC - LOURINHÃ:
Това е уникално разграничение, тъй като гроздовият DOC от Lourinhã Tália е единственият DOC в Португалия, демаркиран единствено за Aguardente или Brandy. DOC Brandy се произвежда от сорта Tália, грозде, което е не друго, а Ugni Blanc, гроздето, отговорно за известните ракии коняк и арманяк във Франция.

DOC - BUCELAS:
Това е единствената зона, обособена единствено за белите си вина, произведени главно от сорта грозде Arinto. Това са страхотни вина, които да съчетаете с морски дарове, леки ястия или дори азиатска храна!

DOC - ОГРЪЖДА:
Пясъчни почви, които дори по време на голямото унищожаване на лозите, дължащи се на Filoxera (1865-1910), могат да бъдат засадени, тъй като болестта не атакува лози, засадени в пясък. Все още в производство, Colares има невероятни бели, направени с малвазия Фина, и червени, направени от известното грозде Ramisco.

DOC - CARCAVELOS:
Carcavelos е подсилено вино като Port или
Мадейра. Това е сладко вино и има много добре балансирана киселинност. Може да се използва като аперитив, сервиран на студено или като храносмилателен агент, сервиран при стайна температура. Основното грозде е Galego Dourado, но има и малко Castelão и нотка на Arinto.

УНИКАЛЕН РЕГИОН

Португалците в този регион са майстори в смесването на няколко сорта грозде, произвеждащи вкусни вина с първокласни смеси. Винопроизводителите от цял ​​свят мечтаят за смесения опит на Лисабон и мнозина летят чак до тук, за да го вкусят и изпитат.

Винарните в Лисабон се фокусират върху качеството и удоволствието на клиентите, така че ще намерите не само смеси от португалски местни сортове (от 250+ различни сорта ще намерите грозде като Arinto или Touriga Nacional), но и смеси, които съчетават

Португалски и международни сортове като Шардоне, Каберне Совиньон или Сира. Розето и пенливите вина също са резултат от много внимателно направени смеси, които се съчетават с международните тенденции.

Вината са отлични за пиене сами, а също и за лесно избор на сдвояване на храни, вариращи от месо до риба, до морски дарове и дори ястия със сирене.

В САЩ се предлагат широка гама от лисабонски вина, така че може да попитате най-добрия начин да откриете португалско вино? ... Вкус, вкус, стил Лисабон!